Activiteiten

De Skiliftkarussell Winterberg is veruit het grootste en meest bekende samenhangende skigebied van het Sauerland. Geen wonder dat hier duizenden wintersporters samenkomen. Ook geen wonder dat je hier veel Nederlanders tegenkomt. Nederlandse bobsleeërs en skispringers trainen hier volop.

Met behulp van 21 skiliften kun je hier een grote ronde maken over zes bergen. Ruim 15 kilometer pistes strekken zich uit over zes deelgebieden: Astenstrasse, Bremberg, Herrloch, Kappe, Asten en Poppenberg. De steilheid varieert van eenvoudige oefenhellingen tot de pittige ‘Slalomhang’.Op tien pistes is kunstlicht aanwezig, dus bestaat de mogelijkheid tot avond skiën. Snowboarders profiteren van een spectaculair snowboard park. Rodelen is een andere geliefde bezigheid in dit skigebied. En ook de langlaufers voelen zich hier thuis, dankzij vele tientallen kilometers lopen en een langlaufstation.

Winterberg heeft voor elk wat wils, ook in de zomer!
In de omgeving zijn vele mogelijkheden voor plezier o.a. “de koningin” onder de Duitse grotten, de Atta-Grot in Attendorn, pretparken (Fort-Fun !), karten in de natuur of overdekt, een mijn bezoeken 300 m. onder de grond, de goudsmederij te bezoeken en voor de bier liefhebbers een bezoek brengen aan de Warsteiner bierbrouwerij.

In de directe omgeving zijn er subtropische zwembaden en vele bezienswaardigheden, prachtige landschappen en leuke steden te ontdekken. Ronduit spectaculair is het bikepark in Winterberg met 6 afdalingen voor mountainbikes, welke in de winter een ongekend snowboard park vormt.
Houdt u van wandelen dan zijn er meerdere wandel en Nordic Walking routes met een totale lengte van meer dan 1000 km. Er is een overdekt kinderparadijs: Nimmerland, een zomerrodelbaan de nieuwe Panoramabrug.

Hier onder vindt u de websites die u veel inspiratie kunnen geven om een actieve of juist ontspannende vakantie te realiseren.

www.atta-hoehle.de (De druipsteengrotten)
www.fortfun.de  (Attractiepark)
www.kartfun-astenberg.de (De Kartfun)
www.sauerlaender-besucherbergwerk.de (Het erts-mijnbouwmuseum)
www.unsere-warsteiner-welt.de (De bierbrouwerij van Warsteiner)
www.bikepark-winterberg.de (Het bikepark voor mountainbikes)
www.erlebnisberg-kappe.de (Het kletterwald, de Erlebnisberg Kappe en de Bobbahn)
www.bullracer-winterberg.de
(De Bullracer)
www.salzgrotte-winterberg.de (De SalzGrotte)
www.kartbahn-winterberg.de (De Kartbahn)
www.dechenhoehle.de (Het holenmuseum)

Foto impressie

Beschikbaarheid

Maart 2021
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Beschikbaar
Geboekt