Welkom in Winterberg

Winterberg het bekendste skigebied, kuuroord, gelegen in het prachtige Duitse Sauerland heeft zowel in de zomer als winter veel te bieden, plezier voor jong en oud. De stad telt ca. 6.000 inwoners, de gemeente ruim 15.000. Met 60 pistes in 5 skigebieden en 30 loipen is Winterberg het centrum van de Wintersport Arena Sauerland. Door de aanwezigheid van sneeuwkanonnen zijn alle pistes besneeuwd en is dit skigebied sneeuwzeker. Er zijn rode, blauwe en zwarte pistes, en sommige zijn ’s avonds verlicht. Uiteraard zijn er verschillende skischolen (Nederlandse skileraren) en verhuurgelegenheden van ski’s . De kinderen oefenen in kleine groepen die naar leeftijd worden ingedeeld. Rodelen, snowboarden, langlaufen, skiën of sleeën is een geliefde bezigheid in dit skigebied en u kunt zelfs in een bobslee de Olympische bobbaan ervaren!

In de zomer valt er in Winterberg ook genoeg te beleven. Er zijn misschien nog wel meer activiteiten dan in de winter: Voor de mountainbikes zijn er gemarkeerde mountainbikeroutes, ronduit spectaculair is het bikepark in Winterberg met 6 afdalingen.
De vele fietsroutes lopen door de prachtige natuur. Routes zijn te verkrijgen via internet of de plaatselijke VVV. Houdt u van wandelen dan zijn er meerdere wandelroutes. Winterberg staat bekend als wandelgebied bij uitstek.

Uitgaan

Heerlijk eten op een terras of in een restaurant! Winterberg is een gezellige stad waar u een ruime keuze kunt maken uit de tientallen restaurantjes, (op loopafstand van ons appartement) zoals: Italiaans, Grieks, Chinees, Turks, enz.. Ook zijn er ongeveer 20 verschillende soorten bars o.a. pubs, coctailbars, cafés, internet café, en natuurlijk een karaokebar. Winterberg is een fijne bestemming voor de kleintjes. Ook in de restaurants zijn ze berekend op een jong publiek. Met uitgebreide kindermenu’s worden de jongste gasten hier op hun wenken bediend.

Winkelen

Winterberg heeft veel leuke winkeltjes, welke ook op zondag geopend zijn. Veel zijn er aan de “Am Waltenberg” gelegen en het aangrenzende marktplein. Verder zijn er verschillende supermarkten, waaronder Aldi en Lidl.

Er zijn vele bezienswaardigheden, prachtige landschappen en leuke steden te ontdekken, kortom Winterberg heeft voor elk wat wils, winter en zomer!

Foto impressie Winterberg

Beschikbaarheid

Maart 2021
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Beschikbaar
Geboekt