Algemene huurvoorwaarden

Wij willen uw verblijf in Winterberg zo plezierig mogelijk laten verlopen. Om geen misverstanden achter af te laten ontstaan, hanteren wij de volgende huurvoorwaarden en coronamaatregelen: 

TIJDELIJK KOSTELOOS ANNULEREN I.V.M. CORONAVIRUS

Als de overheid beslist dat het niet meer mogelijk is om op vakantie of weekendjes weg te gaan dan krijgt u 100% uw geld retour.

CORONAMAATREGELEN: Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn er bij deze accommodatie extra veiligheidsmaatregelen-en sanitaire maatregelen van toepassing. (Bij toilet staat desinfectie reiniger spray en handzeep bij de keuken). Spa- en fitnessfaciliteiten zijn bij deze accommodatie tijdelijk niet beschikbaar vanwege het Coronavirus (zwembad en sauna is tijdelijk gesloten) Deze accommodatie accepteert geen vrijgezellenfeesten en soortgelijke evenementen. Ons appartement is geschikt voor 4-5 personen. Bezoek is in dit geval niet toegestaan. Het voordeel is van een appartement dat u alles in huis hebt, u bepaalt dat u thuis eet of uit eten gaat.

In het algemeen

De gasten kunnen alle deuren met 1 sleutel openen (ingang, skihok, flat, containerhok, naast de zwembaddeur is een knop om de deur open te doen) Bij de sleutel is ook een elektronische sleutel. Dit gebruikt u alleen bij de ingang in de hal. Als u deze ronde elektronische sleutel tegen de ronde kruk aanhoudt, gaat hij op groen en kunt u de deur openen. Let je op, de sleutel neem je altijd mee als je uit het appartement gaat, anders kun je er niet meer in. Bij dit probleem altijd eerst ons bellen. In het appartement is er een deurtelefoon. Je kan uit het appartement dan ook de deur beneden bij de ingang opendoen. Alle bewoners hebben een privé parkeerplaats. Onze parkeerplaats is nummer: 80, u dient deze parkeer plaats te gebruiken. Voor geparkeerde voertuigen op de parkeerplaatsen van het appartement aanvaarden wij in geval van schade of diefstal geen enkele aansprakelijkheid. 
In de flat en op de gang mag niet gerookt worden, wel op het balkon van de flat. Geen huisdier toegestaan. U komt aan in een schoon appartement. Voor u vertrekt moet u het ook schoon achter laten. (De stofzuiger staat in de hal in de kast, doeken en dweil in de badkamer) U vindt 2 rollen wc-papier in de badkamer en één rol keukenpapier in de keuken. Voor uw vertrek graag zorgen dat dit ook zo is voor de volgende gast. Afval kunt u storten in het zwarte gebouwtje. Als u uit het gebouw komt, is het aan de linker kant van het parkeerterrein. Met de hoofdsleutel.

Zwembad, sauna, wasruimte

Op de 4e verdieping vindt u het zwembad, sauna, solarium en het tafeltennis
ruimte. De solarium werkt met euro’s. Zwembad tot s’ avond’ s 21.50 uur gebruiken. Om 9.55 uur gaat de verlichting in de zwembad automatisch uit. Als de huurder bezoekers krijgt, mogen ze niet overnachten en niet de zwembad en sauna gebruiken. De wasmachine en de droger vindt u op de 4e verdieping. De apparaten kosten € 2 per gebruik.

In de hal 

Er is een knop voor de ventilator van de badkamer (naast de keukendeur) Tijdens het douchen kan het aan. Verder moet deze uit, anders trekt de warmte eruit. De brandblusser is in de hal aan de muur.

Woonkamer 

Graag voor het vertrek de TV altijd op Ned 1 zetten. De schotel is op het terras, graag niet aankomen!
Verwarming: In de woonkamer is een convector. Deze laadt s’ nacht’ s op en geeft de hele dag warmte. De temperatuur kunnen jullie met de thermostaat (op de muur) regelen. Bij het vertrek moet de thermostaat op 5 graden gezet worden en de knop op de kachel op half (winter) of bij mooi weer helemaal op 0 zetten. Voor aflaten van kleding en voor de veiligheid mag niets op de kachel zetten! (Badhanddoeken, badpakken, keukendoek enz..) Kleren drogen mag alleen op het droogrek. (In de kast van het terras)
Er is een gastenboek op de tv-kast. Wij vinden het prettig als de gasten hun ideeën en meningen erin schrijven, wat ze prettig gevonden hebben, of wat ze misten. Dan kunnen wij daar rekening mee houden. U vindt kastruimte in de woonkamer en in de hal. In de woonkamer is een 2 persoons boxspring bed. Graag hiervoor een 2 persoons hoeslaken, 140×200 cm. kussensloop, en een 2 persoons dekbedovertrek 220×200 cm. meenemen. Extra dekens kunt u onder in de kast vinden.

Keuken 

Bij aankomst moet de koelkast op stand 2 gezet worden. Bij vertrek graag weer op stand 1 terugzetten. Bij vertrek koffiefilter of koffie pads en prullenbakzak verwijderen en de waterkoker leeg doen. De stekkers uit stopcontact halen (oven, waterkoker). Geen spullen, boodschap op de keramische kookplaat zetten. Het kan brand veroorzaken. De handleiding van de keramische kookplaat is boven in de kast. 

Badkamer 

Er is een elektrische kachel. Na het douchen graag de stekker uit het stopcontact halen voor de veiligheid. In de badkamer bij de spiegel boven links is ook een stopcontact. In de badkamer la is een EHBO-tas, de voorraad van wc-papier, keukenrol en de schoonmaakdoekjes. Schoonmaakmiddelen vindt u boven de wc in het mandje. Graag extra aandacht voor schoon houden van de douch gedeelte dat de volgende gasten ook hiervan kunnen genieten.

Om mee te nemen 

Beddengoed, (stapelbed: 1 pers. hoeslaken, 1 pers. dekbedovertrek, kussensloop, Boxspring: alles 2 persoons) badhanddoek en keukendoek meenemen. Wij hebben helaas moeten constateren dat er soms geen dekbedhoezen en/of kussenslopen worden gebruikt. Wij willen u verzoeken dit beslist wel doen! Wij willen dat U, net als de volgende gebruiker, gebruikt kunt maken van schone kussens en dekbedden. Om de kussens te beschermen hebben we als extra bescherming hoezen aangebracht. De kussens zijn heel gemakkelijk in een gewone kussensloop te stoppen. Op de matrassen op het stapelbed (in de hal) hebben we een bescherm hoeslaken aangedaan (eventueel voor kinderen). Hier over moet u nog wel een gewoon hoeslaken doen. 

Betaling/aanbetaling/reserveren en sleutel

Het appartement is gereserveerd wanneer de aanbetaling voldaan is. Dan is op de online kalender de reservering ook te zien. De aanbetaling is de helft van het totale bedrag. De 2e betaling is 2 weken voor vertrek. Daarna sturen we de sleutel op, met een retourenveloppe. Graag na uw vakantie de sleutel gelijk terugsturen. 
De gasten betalen toeristenbelasting: € 2 /p/p/p/ nacht (alleen volwassenen). De borg is € 50. Als het appartement schoon en netjes achter gelaten is, wordt de borg terug gestoord op uw rekening, binnen 1 maand. De huurder is verantwoordelijk voor alle schade die hij veroorzaakt. Eventuele kosten zullen ingehouden worden op de borgsom. Beschadigingen dienen direct gemeld te worden, graag met digitale foto. 
Bij boeking binnen 4 weken voor aanvang van de huurperiode dient het gehele bedrag binnen 3 werkdagen te worden voldaan. 
Ons rekeningnummer wordt doorgestuurd wanneer de reservering plaats vindt. Wij verhuren ons appartement in de vakantieperiodes per week en buiten vakantieperiodes minimaal 3 nachten.

Schoonmaken 

De huurder dient met respect gebruik te maken van het appartement en het in de toestand te verlaten waarin het verkregen heeft. 
U komt in een schoon appartement en het is fijn als iedereen dit kan ervaren. Wij vragen de eerstvolgende gast hoe ze het appartement aangetroffen hebben. Wij verwachten natuurlijk dat het schoon is, maar als het niet schoon en netjes is, moeten we iemand inschakelen om het schoon te maken. Dan wordt de borg niet terug gestoord. Voor vertrek graag de spullen, meubels terugzetten zoals het was. Kapotte glazen, spullen, rustig aanmelden. Wij vullen weer aan en de prijs wordt van uw borg ingehouden. 

Voor kinderen 

Er is een camping kindertafel met 2 stoeltjes (in de kast van het terras), 1 babystoeltje (Ikea). In de la van de tv-kast is 2 sets tafeltennis met pingpong ballen, kleurpotloden, kleurplaten en tekenpapier. U kunt tijdschriften, puzzels, boeken en gezelschapspelletjes vinden bij de tv-kast.  

WINTER

Skiërs mogen geen materialen in de gang plaatsen (skischoenen, ski’s) Deze en de fietsen, mountainbikes moeten stallen in een daarvoor speciaal ingerichte ruimte, links in het voorportaal van de hoofdingang (te openen met de hoofdsleutel). In deze ruimte kunnen ook andere grotere spullen, zoals sleetjes, kinder /wandelwagens worden geplaatst. Het is niet toegestaan de bikes mee te nemen naar het appartement en ook niet met de skischoen in het appartement lopen op het laminaat!! 

ZOMER

Terras: Als je dagelijks weg gaat, zet je de kussens van de tuinstoelen binnen in de bergruimte. Het kan zo maar regenen en de andere dag heb je dan geen droge kussens. Voor het vertrek moeten de terras meubelen in het terras berging gezet worden, behalve de terrastafel. 

Waar let je op voor vertrek: 

• De koelkast schoon maken en op stand 1 terug zetten
• Koffiezetapparaat, waterkoker, prullenbak leeg halen
• Oven, magnetron en kookplaat schoon achter laten
• Ventilator in de hal uit doen en stekkers uit stopcontacten halen
• Kachel thermostaat op 5 graden zetten en de kachel op half draaien
• Ramen, terras deur dicht doen
• TV op Ned 1 zetten 

Wij wensen u een prettig verblijf toe in ons appartement in Winterberg!Nico en Eva Dillingh

Beschikbaarheid

Maart 2021
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Beschikbaar
Geboekt